torsdag 16 april 2009

Varje dag en ny lära

Nu har jag jobbat hela tre dagar faktiskt, känns cool än så länge men jag är trött i huvudet. Det märktes speciellt vid ett tillfälle idag när en kund fick förklara för mig att jag kanske inte behövde miniräknare för att räkna ut 10 procentsrabatten. Så sant så sant, det är väl kanske inte så svårt egentligen. TÄNK KVINNA!

I tisdags fick jag lära mig en annan grej, det var en mycket vis farbror med hängslen som läxade upp mig. Han och hans fru köpte bland många andra varor 2 st "Filbunkar", ni vet dom där små runda som är som en yoggiförpackning ungefär. De rullade fram på kassabandet och jag vickade lätt på dem när jag skulle läsa av streckkoden (eftersom den sitter på sidan), efter en och en halv sekund ca får jag höra följande:

(Gubbe) -Hörru du! Man ska ALDIG vicka på dem här, ALDRIG. Man ska inte vicka på dem! Dem ska inte skakas, vet du väl. Du ska aldrig göra så, det gör man inte.
(Jag) - Oj, det har jag aldrig hört förut. Förlåt mig, men då vet jag till nästa gång. Du kan byta dem mot nya om du vill?
(gubbe) - Det är ju grädde överst, man ska inte vicka. "mummel mummel mummel"

Nu har ni också lärt er det om ni inte redan visste! Vicka aldrig på en "Filbunke"

Tänk vad mycket man inte vet här i livet...

1 kommentar: