torsdag 12 februari 2009

"Ja även dom man vill slå i huvudet med gurkan dom just köpt!"

Hej jag heter Annika och jag sitter ibland i kassan på coop, nej jag är inte blåst!
Jag är uppenbarligen en av få kassörer som vet hur man hanterar en kassa och hur man beter sig mot kunder (ja, även den mindre trevliga typen). Eftersom jag tydligen är ganska ensam om dessa egenskaper har jag satt ihop en liten lista, en lista för vägledning i kassan.
Varsågod idiot:

* Hälsa ALLTID på kunden även om han/hon stinker svett, har hål i kinden eller typ går klädd i pyjamas. ALLA kunder bör uppmärksammas!
* Försök att lyfta mungiporna åtminstone nååågra milimeter upp från hakan, du kan ju åtminstone låtsas att det är helt okej att kunden kommer till just din kassa och vill betala sina varor hos just dig.
* Nej alla kunder förstår inte meningen med att ställa varorna med streckkoden åt samma håll, men thats life. Det hjälper inte att sucka och stöna för har dom bestämt sig så är det ju bara så, "kunden har ALLTID rätt" remember?.
* "Var det bra så?", jaaa det sjukt tjatigt men väldigt artigt och trevligt. Gör det bara, inga svårigheter lixom.
* Sitt inte som ett fån och tro att alla kunder automatiskt vet hur mycket dom ska betala utan att du berättar för dom. Du måste helt enkelt rabbla alla siffror varje gång, så är det bara. Tough shit...
* Ge ALLTID kunden mynten i handen först och sen sedlarna+ kvitto, alla sedlar åt samma håll! Det är grymt irriterande när man får sedlarna med mynten ovanpå slängda i handen, hur svårt kan det vara? MYNT FÖRST, SEDEL SEN!!!

Skulle kunna göra listen dubbelt så lång men det känns som överkurs, börja med det här så har ni kommit långt ;)

Peace

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Fan vad bra du skriver! Testade kassan för typ två månader sedan, men det blev bara ett tillfälle, sedan hade min avdelning så mycket jobb till mig ;P

  Men jag känner igen mig i det du skriver!

  Vad kul att du har börjat blogga! älskar att läsa bloggar så nu får jag ännu en att spana in ;P

  Puss Sandrus!

  SvaraRadera
 2. Hej Annika! Gud så roligt att du skaffat blogg så att man kan hänga med i ditt liv! Efter att ha jobbat som kassörska X antal år så kan jag inte annat än att instämma, HELT RÄTT! Ja skämdes åt mina arbetskamrater som inte kunde få fram ett leende!! Hoppas du får en mysig helg, krma madde!

  SvaraRadera